Експерти поділились, як виростити смачну редиску

Для отримання смачної соковитої редиски з солодкуватим присмаком і приємною гостротою, яка не переходить в гіркоту, необхідно дотримуватись правил вирощування: не густі посіви ( вчасно проріджувати), регулярний полив, прополювання, пише Zemliak.com.

Якщо насіння посіяні дуже густо, не варто чекати смачних і соковитих плодів. Рослини в такій ситуації не розвиваються, а ведуть боротьбу за існування, віднімаючи один у одного поживні речовини, світло та вологу.Обов’язково проріджують сходи, залишаючи між сіянцями 3-5 см, інакше урожай буде гірким, грубо волокнистих, сухим і неїстівним. 

«Полив для редиски, як і іншим вологолюбні культурам типу огірків, необхідний регулярний і рівномірний. Не можна виїхати з дачі на тиждень, а потім приїхати і залити гряди водою — вони розтріскаються і втратять товарний вигляд», — кажуть експерти. 

У спекотну пору поливати редиску рано вранці та пізно ввечері — щодня, в прохолодну — раз в 1-3 дня, не дозволяючи грунту пересихати. Поливати рослини днем ​​втрачає сенс: волога швидко випарується через листя. Глибина поливу повинна бути такою, як довжина корінців.

По темі: Редиска краще росте в пухкому грунті.

Як і у випадку з густими посівами, бур’ян позбавляє сіянці води, світла і харчування, тому не варто дивуватися чому редиска гірчить. Регулярно прополювати грядки в міру появи бур’янів. Рихлити міжряддя необхідно після кожного дощу і поливу, інакше грунт візьметься кіркою, і коріння не отримають достатньо кисню для нормального розвитку.

Щоб прибрати гіркоту у плодів, можна використати розчин:

  • Залити в каструлю 2 л води кімнатної температури
  • Розчинити в ній 1 ст.л. кухонної солі
  • Розмістити в розчині очищені плоди редиски.
  • Через півгодини промиваємо редиску.

«Щоб не отримати  перезрівання збирати дозрілий урожай варто в кілька прийомів, не залишаючи дорослі коренеплоди в землі. Більше вони не виростуть, а лише загрубіють, висохнуть і стануть гіркими», — додали експерти. 

Досвідчені городники, які бажають уникнути гіркоти в редисці, вдаються до однієї хитрості: перед посівом насипають в борозенки трохи солі. Сіль знезаражує середу і надає плодам приємний смак, соковитість і хрусткость.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.