Жителька села Обмачів подолала 100 км, щоб доставити розсаду

Жителька села Обмачів Бахмацького району, що на Чернігівщині, Валентина Водала-Топішко подолала 100 км, щоб продати розсаду в Коропі. 

Їхала трактором «Т-16», через Сейм перепливала човном. І знов трактором. Помідори і перці продає по 40 за десяток, капуста — 30, повідомляє видання Gorod.cn.ua. 

Жінка каже, розлив, мостів немає, а сезон у розпалі. Люди просять, треба якось доставити. Машина є, але в дорогу побоялися.

«Їхали в об’їзд через Конотоп Сумської області. Вирішили погрузити розсаду на трактор «Т-16». Довезли до води, перегрузили в човен МНСників, вони переправили на інший берег. А чоловік трактором їхав вкругову. 100 км давав. 20 літрів пального. Перша ходка — сім з половиною годин в один бік була», — розповідає Валентина. 

Жінка додає, виїжджали ж ввечері, товар на ранок треба. У дорозі ще і заночувати довелося, на московській трасі. Як трактором доїхав, на переправі хлопцям гостинчика дала. Товар перевантажили і на базар. Бо там вже люди дзвонять, чекають. А тоді вже я за кермом, а мама поряд зі мною їде. Права є. Чоловік Сашко зварювальником працює, служити не забрали, посівна.

«Біля хати 13 соток землі. Три відвела під сад. Під картоплю чотири, все інше — під розсаду. Парники, плівки, агроволокно, закалка — це все з зими до березня. Тоді все прибираю і на цій землі теж саджу овочі-фрукти. Не для себе, теж на продаж. Літаю, як баба-яга на мітлі, по городу. Ніколи і ноги по-людськи помити. І доньку Альбіну до роботи привчаю» 

Щодо заробітку, Валентина каже буде трошки менше, ніж минулого року. Як великі об’єми продавати, то вигода є. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.