В селі Біла на території школи висадили 50 соток городини

Майже 50 соток городини висадили працівники Білівської опорної школи, що на Тернопільщині, на своїй земельній ділянці відразу поруч зі школою. Картопля, морква, цибуля, червоний буряк, капуста, помідори, квасоля, огірки та навіть кріп з петрушкою — вся городина вже успішно зійшла.

Про це повідомляє Чортківська міська рада на офіційній Facebook-сторінці.

Як розповів директор школи Володимир Гнатусько, весь колектив школи таким чином долучається до Всеукраїнської ініціативи «Сади Перемоги», спрямованої на ефективне використання доступних земельних ділянок для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи.

«Виникла така ідея — висадити власну городину та зробити свій внесок у нашу спільну перемогу. Зібрав колектив, проговорили задум, більшість підтримала, почали працювати. Фактично усі вчителі та технічні працівники самі виявляють бажання допомогти», — розповів Володимир Гнатусько.

Частину насіння придбали за власний кошт, частину безкоштовно дали добрі люди. На земельній ділянці пораються фактично щодня. Загадувати врожай ніхто із працівників школи не хоче, бояться наврочити, втім сподіваються, що вродить гідно.

Що в школі робитимуть із врожаєм — поки що не вирішили остаточно. Кажуть шляхи два. Перший — продуктами харчуватимуть школярів, другий —– продати городину, а отримані кошти вкласти у школу. Зокрема, каже директор, першим своїм завданням вважає створення повноцінної актової зали, якої зараз фактично немає. Де діти змогли б відпочивати, проводити заходи, концерти і т.д.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.