На Полтавщині комунальне агропідприємство засадили понад 100 гектарів

Комунальне аграрне підприємство «Опішня агро», що на Полтавщині, на понад 100 га посадили сою, картоплю моркву, кукурудзу, озиму пшеницю.

Громада власними силами намагається забезпечити свої потреби в овочах.

Про це повідомляє Високий замок.

Повідомляється, озима пшениця потрібна для випікання хліба для дитячих садочків та шкіл, картопля — для закладів освіти, ЗСУ та територіальної оборони.

«Планували ще посіяти гречку, але не вистачило пального. Криза з пальним неабияк вплинула на цьогорічну посівну кампанію в Полтавській області. Нашому комунальному агропідприємству другий рік. Торік ми засадили поля соняхом і кукурудзою — заробили мільйон. Скільки цього року заробимо — важко спрогнозувати», — наголосив Микола Різник, селищний голова Опішні.

Деякі продукти нового урожаю громада планує виділити для потреб армії та тероборони. Зараз продуктами агрохолдингу годують захисників. Це картопля, капуста, морква.

За словами Миколи Різника, засаджені землі —це ті, на які вже завершилася оренда, землі без господаря, чагарники. Також забрали землю, яку попередні власники обробляли незаконнно. У перший рік комунальне господарство засівало на орендованій техніці. Тепер мають власну техніку, працюють трактористи, агрономи.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.