На Закарпатті з'явиться новий індустріальний парк

У Закарпатській області вперше від часу запровадження воєнного стану зареєстрували індустріальний парк у сфері деревообробки. Ініціатором стала Солотвинська селищна рада Тячівського району.

Про це повідомляє Minprom.ua. 

«У цьому вбачаємо майбутнє, адже відкриваються нові можливості як для бізнесу, так і для регіону. Парк у Солотвині буде спеціалізуватися на меблевому виробництві, що важливо для нас, оскільки маємо відповідні ресурси для створення якісного українського продукту», — зазначив керівник Закарпатської ОДА Віктор Микита.

Згідно з концепцією парку, орієнтовні витрати на облаштування його інфраструктури становитимуть 352,6 млн. грн. Солотвинська селищна рада у 2022-2025 роках планує забезпечити 8,5% необхідних ресурсів, решта — кошти приватних інвесторів.

Зазначається, на початку червня Кабінет Міністрів схвалив створення в Україні двох індустріальних парків «Л-ТАУН ПАРК» (Київська область) та «Марамуреш» (Закарпатська область) за новою процедурою. Зокрема, рішення приймало не Міністерство економіки, а Кабінет Міністрів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.