Менська громада працює над створенням першого в області індустріального парку

На території Менської громади, що на Чернігівщині, з'явиться індустріальний парк, загальною площею 68 гектарів. Нині територія парку уже позначена на карті індустріальних парків України.

Про це повідомив Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

«У нас процес оформлення землі зайняв більше ніж рік. Але перед повномасштабним вторгненням росії ми вийшли на завершальний етап. І на минулій сесії, в п’ятницю, 27 травня, вже затвердили земельну документацію. Думаю, що в червні ми вже затверджуватимемо концепцію індустріального парку», — зазначив Юрій Стальниченко.

За словами Юрія Стальниченка, буде важко залучити інвесторів на територію, яка близько до кордону з росією, але держава пропонує бізнесу, наприклад, можливість страхування майна на випадок втрати його через воєнні дії. Щоб інвестор був упевнений, що більш-менш поверне свої вкладені кошти.

Читайте також: Громади Чернігівської області: як жили люди в російській окупації.

Повідомляється, це можуть бути підприємства харчової, переробної промисловості. Можливо, обладнають цехи зі складання якоїсь техніки, наприклад, сільськогосподарської. 

«Розглядали варіант тепличного, деревообробного господарства. Але все — відповідно до можливостей нашого аграрного регіону», — додав посадовець.

Важливу роль відіграє й те, що до земельної ділянки індустріального парку підходить залізниця, дорога національного значення менше ніж за кілометр розташовується. Також поруч наявне електропостачання, станція сонячних батарей. Але остаточно вирішуватиме, що саме буде в індустріальному парку, кінцевий інвестор, який зайде.

Читайте також: 

На Миколаївщині голова громади підозрюється в держзраді — СБУ

На Франківщині фермери висадили плантацію лохини

На Житомирщині 34 громади перейшли до Православної церкви України

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.