На Чернігівщині запрацював перший в області Центр безпеки

Перший в області Центр безпеки та соціальної згуртованості запрацював у Менській громаді.

У межах цього проєкту встановлено системи відеоспостереження, придбали відеореєстратор із можливістю підключити одночасно 1000 камер і 17 систем оповіщення, які розмістили в усіх старостинських округах та інших основних місцях громади, повідомляє ЧеЛайн.

«Це дасть змогу оперативно реагувати на будь-які загрози, сповіщати важливі новини, підвищить рівень безпеки для кожного жителя», — ідеться у повідомленні.

Гучномовці тривалий час можуть працювати без електроенергії та Інтернету. Запустити можна будь-яке аудіоповідомлення, а не лише сигнал «повітряна тривога». До прикладу, щоранку транслюють хвилину мовчання та Гімн України.

АктуальноІгор Шкурко: Ціна картоплі в 2024 році сягне 20 гривень за кілограм

Створити Центр безпеки та соціальної згуртованості вдалося завдяки участі ГО «Добрі Ініціативи Менщини» та безпосередньо Менської міської ради у конкурсі грантів «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях». 

Проєкт реалізований за підтримки міжнародної організації Центр із питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту (CIVIC) та фінансується Європейським Союзом.

«Цей проєкт має критичне значення для безпеки та розвитку прикордонних регіонів, особливо в умовах нинішньої ситуації в країні. Ми живемо в нових реаліях, і це важливо прийняти. Захист цивільного населення тепер є постійним пріоритетом, і створення таких центрів допомагає нам вивести безпекові питання на новий рівень», — наголосила регіональний координатор CIVIC з захисту цивільного населення Ольга Нуд.

Довідково. Центр із питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту (Center for Civilians in Conflict (CIVIC)) – це міжнародна організація, діяльність якої спрямована на захист цивільного населення в умовах збройних конфліктів. Мета її діяльності – надання підтримки громадам, які постраждали від війни, та зміцнення рішучості й спроможності збройних сторін конфліктів запобігати та реагувати на шкоду цивільним особам.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.