В облдержадміністраціях почне працювати заступник начальника з євроінтеграції

У структурі облдержадміністрацій з'явиться нова посада — заступник начальника з євроінтеграції. 

Кожен із заступників, які будуть запропоновані для затвердження Президентом України, буде забезпечений необхідною спроможністю з тим, щоб правильно мобілізувати, управляти, керувати і залучати міжнародні ресурси

Про це повідомила Ольга Стефанішина, Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

«Питання євроінтеграції в регіонах потребує чіткої інституціоналізації. На засіданні Уряду ми ухвалили рішення про те, що в усіх ОВА, містах Києві та Севастополі будуть запроваджені окремі посади заступників з питань євроінтеграції», — зазначила віцепремʼєрка.

Водночас, як підкреслила Ольга Стефанішина, кандидатури на посаду заступника з євроінтеграції можна буде подати протягом двох місяців. Також планується формування списку пріоритетів регіонів з питань євроінтеграції. Вони можуть залежати від розташування громад і областей.

«Ми будемо працювати над тим, щоб ті спроможності, які зараз є в областях, були реалізовані не лише на обласному рівні, але й на рівні громад і конкретних місць», — додала Ольга Стефанішина.

Також, на думку віцепремʼєр-міністерки, запровадження таких посад дозволить якісно реалізувати ініціативу Президента щодо патронату громад країн ЄС над регіонами України. Водночас такі заступники будуть займатися виключно питаннями євроінтеграції та міжнародної технічної допомоги. Іншу дипломатичну роботу будуть виконувати відповідні посадовці.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.