На Запоріжжі травневий мед значно подорожчав

Через бойові дії на Запоріжжі місцеві пасічники прогнозують значне подорожчання меду. На ринку Запоріжжя вже з'являється травневий мед — ціна зросла на 20%.

Про це пише Kurkul.com. 

«Минулого та позаминулого року травневого меду було дуже мало, як кажуть, тільки для себе. А цього року акація добре виділяє нектар. За день деякі бджолосім'ї назбирали по 6 кг. Труднощі виникають із кочівлею. Наразі встановлено комендантську годину, а бджіл перевозять лише вночі. Інша проблема — немає бензину, а якщо є, то дорогий», — розповів Юрій Солдатенко, пасічник.

Василь та Надія Іщенки займаються бджільництвом майже 40 років. Свій мед продають у Запоріжжі, асортимент великий: мед з акації, гречаний, різнотрав'я, соняшниковий, ріпаковий.

«Найбільша проблема, що майже всі бджоли залишилися на тимчасово окупованій території. Вперше я не можу потрапити на свою пасіку», — розповів пасічник.

Пасічники наголошують, якщо зібрати мед не вдасться, це буде величезний збиток.

Наразі вартість меду на ринку Запоріжжя така:

  • мед з акації — 360 грн/літр (раніше був по 300 грн/л)
  • торішній із соняшника — 160 грн/л (був по 100 грн/л)
  • травневий — 300 грн/л (був 240 грн/л).

Раніше Zemliak.com вже повідомляв, що на Луганщині пасічники масово припиняють працювати на окупованих територіях та «закривають» свій бізнес через окупацію та постійні обстріли.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.