Виростити імбир можна в домашніх умовах

Щоб виростити імбир, варто взяти невелику частину кореневища. Важливо, щоб воно було не пересушеним або замороженим, а також мало одну бруньку пагона. Для того щоб уникнути гниття, варто обробити зрізи активованим вугіллям і підсушити, пише Порадник.

Для вирощування імбиру підійде широка ємність з декількома отворами для стікання води. Дренажний шар повинен становити не менше 3 см. Така підготовка до посадки виключить появу застояної води в грунті, яка може зібратися при частому поливі, що необхідний імбиру.

«Грунт варто вибирати пухкий, для гарної повітропроникності, а також насичений живильними речовинами. Найбільш кращі суміші з листяного і дернового грунту з піском», — пише видання. 

Кореневище під час посадки необхідно поглиблювати на 2 см, а також достатньо зволожити грунт. Молоді пагони починають зростати через 10-15 днів. З даного моменту виконується рясний полив — пересушений грунт знизить рівень росту імбиру. Треба регулярно після кожного поливу виконувати розпушування грунту.

Під час вегетативного періоду з посадженого навесні кореневища імбиру з'являється кілька бульб, у яких виростає своя надземна частина.

«Період спокою для імбиру припадає на початок осені. Якщо листяні пагони підкручуються, а кущ виглядає пухким, полив варто зменшити. Під час опадання листя полив необхідно припинити, а надземну частину при цьому краще не зрізати — у пагонах за час росту накопичуються живильні речовини, які потрібні для живлення кореневища», — додали експерти. 

Узимку кореневище імбиру потрібно викопати, очистити від грунту та сухих коренів, щоб краще зберегти. Перед зберіганням, імбир необхідно помістити в паперовий пакет. Зберігати отриманий урожай краще в добре провітрюваному приміщенні — для цього підходить підвал, де постійно підтримується температура приблизно від +2°С до -4°С . Кореневище імбиру можна зберігати до настання весни в холодильнику.

Читайте також: 

Вирощувати селеру вдома можна з качана рослини

Експерти розповіли, як виростити базилік на підвіконні

Для вирощування топінамбура обирають сонячну ділянку

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.