Редиска краще росте в пухкому грунті — досвід

Редиска добре росте на пухких, зволожених, багатих на органічну речовину, слабокислих або нейтральних грунтах. Краще, щоб грунт був супіщаним. Слід враховувати, що він повинен бути пухким — інакше плоди будуть з тріщинами.

Пише Аптека садівника.

Кращими строками сівби вважаються кінець березня — початок квітня, коли сонечко щедро дарує тепло, прогріваючи землю і повітря. Передпосівна підготовка насіння полягає в замочуванні в стимуляторі росту.

Досвідні городники зауважили, що кращою температурою до початку утворення коренеплодів є +10-12°С, а в період формування врожаю — +15-20°С.

«Оптимальна довжина дня для інтенсивного формування коренеплодів настає при 11-14 годинах. Чим триваліший день, тим рослини швидше переходять до розвитку», — зазначили експерти. 

Між борозенками дотримуються відстані приблизно на ширину долоні, а закладають насіння шаром землі в 2 см. Після появи паростків посіви бажано прорідити, залишаючи між сусідніми кущами 3-5 см. Якщо ж посів провести більш ретельно, вносячи насіння з урахуванням необхідної відстані, то і проривати входи буде не потрібно.

«Насіння слід садити на глибину 1,5 см за 2–5 см одна від одної. Після цього землю утрамбувати й полити»,  — кажуть експерти. 

Також городники зауважили, що редиска любить полив. Вологий грунт сприяє успішному формуванню правильного, соковитого коренеплоду. Тому і сіяти насіння необхідно у пролиті борозенки, і дощування перших паростків пропустити небажано, і подальший догляд полягає в регулярних, щедрих поливах. Звичайно, не варто забувати про те, що вологий грунт зовсім не означає застій води в грунті. Надмірна волога незмінно призводить до загнивання коренеплодів.

Перший вибірковий урожай починають збирати вже через 20-25 днів. Щоб максимально продовжити «редисний» сезон, потрібно її висівати з проміжком в один тиждень.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.