Сіяти перець варто за 60 днів до висадки у відкритий грунт —досвід

Вирощувати перець з розсади без пікіровки передбачає посів насіння відразу в окремі горщики. Оскільки ця овочева культура не дуже добре переносить пікірування, підійдуть для посіву стаканчики або горщики діаметром 10 см і глибиною до 12 см. 

Час посіву насіння перцю залежить від умов та місця висадки розсади. Вцілому, посів проводять за 60 днів до висадки на постійне місце, в лютому, якщо буде проводитися пікіровка, і за 50 днів без неї, пише Zemliak.com.

«Якщо можливості вирощувати рослини окремо немає, то підійде простора ємність, щоб потім було легше і зручніше пересаджувати розсаду. Просторий ящик повинен бути не менше 6 см вглиб, при цьому засипати ящик грунтом потрібно не до самого краю ємності. Перед посівом ящики і горщики важливо знезаразити розчином марганцівки»,  — зазначають експерти.

По темі: Перекис допоможе знезаразити насіння перцю.

Підготовлені ємності треба засипати грунтовою сумішшю, потім пінцетом розкласти насіння перцю на відстані близько 2 см один від одного. Притиснути посівний матеріал до грунту, зволожити через сито. Зверху необхідно присипати шаром грунту і злегка притиснути. 

«Ще один простий спосіб вирощування розсади перцю — сіяти у торфяні таблетки. У такому випадку пікіровка розсади не потрібна. Потрібні таблетки діаметром 3 см, їх замочують, щоб вони набрякли. У таблетках роблять поглиблення 1 см, викладають у них насіння і закладають зверху грунтом. Лоток з таблетками накривають плівкою і тримають при температурі 25 °С», — додали експерти. 

Вирощування розсади перцю в касетах — зручний спосіб отримати здорові рослини цієї овочевої культури. На сьогодні у продажу є широкий вибір касет: з більшою і меншою кількістю отворів, з кришками, які можна використовувати як міні–парники.

Для новачків у вирощуванні перцю з розсади, варто відзначити важливість освітлення. Перець дуже любить тепло, тому навіть невеликий дефіцит світла може викликати незворотні зміни розсади. Розсаді перцю потрібно 12-14 годин освітлення кожного дня, але оскільки насіння перцю сіють ще в лютому, необхідно забезпечити паросткам додаткове освітлення. Для цього підійде фітолампа або люмінесцентна лампа. Підсвічування розміщують на відстані 20 см від верхівок рослин, а в міру їх зростання лампу піднімають.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.