Кавова гуща підійде як добриво для розсади

Для використання кавових відходів експерти рекомендують в обов'язковому порядку змішувати з компостом або засушеною травою в рівних пропорціях.

При вирощуванні розсади огірків гущу вносять в грунт, і надалі в посадкову яму, коли овочі садять на постійне місце. 

Про це пише Ukr.media.

«Крім прискореного росту розсади рекомендують розсипати біля коренів кавові відходи для захисту рослин від мурах. Щоб у помідорів і перцю було рясне плодоношення, їм крім гущі, в якій багато азоту, потрібний калій. Останнього мікроелемента багато у деревній золі», — пише видання.

Щоб отримати багатий врожай картоплі, буряка і редьки, слід також скористатися натуральним кавовим добривом. Завдяки гущі смак плодів більш приємний. А якщо розподілити засіб по грядці під час перекопування, то можна забути про псування врожаю мишами.

«Для полуниці внесення гущі дає збагачення магнієм, в період плодоношення означає захист від слимаків та отримання рясного врожаю стиглих ягід», — додали експерти.

Кавові зерна насичені корисними речовинами: калій, рослинні білки, магній, в меншій кількості містяться кальцій, фосфор, залізо. Після варіння в гущу переходить велика частина цих мікроелементів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.