В Україні створять платформу для громад

В Україні планують створити платформу, на якій громади зможуть отримати експертну оцінку своїх інфраструктурних проектів і знайти можливі шляхи залучення співфінансування для їхньої реалізації — з держбюджету, за кошти МФО чи приватних компаній.

Про це повідомила Олена Шуляк, народний депутат України, на особистій сторінці в Facebook.

«Платформа може стати ефективним механізмом для розповсюдження національних програм на місцевий рівень. Таким чином держава зможе спонукати громади брати активну участь у питаннях планування та залучення фінансування для покращення якості життя на місцях. Це ще один крок до децентралізації та самодостатності ТГ», — сказала Шуляк.

Проекти громад зможуть конкурувати між собою, отримати підтримку та експертну оцінку, «достукатися» до органів влади, доопрацювати проект і виправити можливі помилки. 

За словами Олени Шуляк, робота платформи для громад має розповсюджуватися не лише на «Велике будівництво», а й на інші наскрізні національні програми: «Велика реставрація», «Енергетична незалежність», «Нове село», розбудова регіональних аеропортів, «Поліцейський офіцер громади» та інші.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.