Програма ЄС Міцні Регіони запрацює в 71 громаді

В рамках «Програми ЄС Міцні Регіони — Спеціальна програма підтримки України» 45 громад підписали Меморандуми про співпрацю з німецькою компанією-виконавцем Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Громади розроблятимуть стратегії соціальних, медичних та адміністративних установ, які будуть спрямовані на підвищення якості найважливіших послуг населенню. 

Про це у прес-релізі повідомили представники Програми ЄС Міцні Регіони.

Зокрема, програма запрацює: у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Чернігівській, Донецькій (контрольовані урядом території) та Луганській (контрольовані урядом території) областях. 

«Якісне обслуговування в медичній, адміністративній та соціальній сферах посилить єдність громад та їхню стійкість до гібридних загроз. Участь у проекті покращить здатність громади успішно долати кризи, включно з пандемією COVID-19, та продовжувати залучення інвестицій у послуги населенню», — зазначила Надія Вертебна, менеджерка програми ЄС Міцні Регіони (EU4Resilient Regions) Представництва ЄС в Україні. 

Процес планування сприятиме обміну знаннями та досвідом між громадами щодо інновацій та передового досвіду. Поряд з роботою над стратегічними заходами керівництво та працівники установ та місцевих рад матимуть можливість підвищити свою кваліфікацію на спеціалізованих тренінгах, які проводимуть міжнародні та національні експерти. 

«Громади стикаються з такими проблемами, як недостатня цифровізація закладів, проблеми комунікації між центром громади та оточуючими селами, потреба у навчанні персоналу, відсутність професійного обладнання. Наша робота з громадами буде спрямована на те, щоб подібні проблеми були враховані в конкретних заходах стратегій», — сказала Маргарет Якобі, керівниця компоненту в німецькій компанії GIZ.

Програма ЄС Міцні Регіони — це частина заходів ЄС вартістю 30 мільйонів євро, які мають на меті підвищити стійкість України та сприяти зміцненню прогресу в її реформах та згуртованості суспільства в масштабі всієї країни. Проект працює з громадами 10 південних та східних областей України, щоб забезпечити мешканцям комфортний та ефективний доступ до якісних місцевих адміністративних, медичних та соціальних послуг. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.