У Зміївській громаді завершують будівництво сільської амбулаторії

Будівельні роботи в амбулаторії села Чемужівка у червні 2021 року перебувають на завершальній стадії. Наразі готовність об’єкту складає 90%, повідомляють у Харківській ОДА.

«Щодня тут працюють 20-25 будівельників. Після завершення внутрішніх робіт буде проведено облаштування території. Введення об’єкта в експлуатацію заплановано вже в липні», — повідомив Андрій Кудряшов, заступник директора Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА.

У новій амбулаторії облаштують аптечний пункт, кабінети приймання лікарів, кімнату для медичного персоналу. Також амбулаторія отримає нове медичне обладнання: аналізатори для лабораторії, кардіограф, обладнання для телемедицини, сухожарові шафи, шафи для зберігання медичних препаратів тощо. 

«Ми отримали новий санітарний транспорт — це автомобіль «Рено Дастер», яким сьогодні вже користуємося. Крім того, в амбулаторії передбачено дві кімнати для проживання лікарів — сподіваємося, що після завершення будівництва амбулаторії до нас прийдуть молоді спеціалісти, й ми їм з радістю надамо службове житло», — розповіла головна лікарка КНП «Зміївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Олена Костенко.

Амбулаторія у селі Чемужівка входить до переліку 30 медзакладів, які почали зводити 2018 року та обіцяли збудувати за рік, проте об’єкти не були завершені. Планується, що амбулаторія обслуговуватиме до 4 тис. людей.

За словами Зміївського міського голови Павла Голоднікова, сама громада виділила 30% від загальної вартості будівництва, 70% — обласний бюджет.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.