В Україні запрацювала унікальна база даних по громадах

Для моніторингу статистичних та адміністративних показників громад створили аналітично-інформаційну систему, в якій містяться дані усіх територіальних громад України, крім тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополь,  Донецької та Луганської областей.

Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під час Національного форуму «Безпечні та спроможні громади майбутнього».

Заступник Міністра нагадав, що система розроблена на виконання рішення РНБО від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеного в дію Указом Президента України від 29 квітня 2021 року №180/2021.

«На порталі вже містяться 30 показників громад, і поступово їхня кількість збільшиться мінімум вдвічі», — ідеться у повідомленні. 

Зараз портал складається з п’яти розділів:

  • паспорт територіальної громади
  • демографія
  • інфраструктурний розвиток
  • фінансове забезпечення
  • послуги та врядування.

«Окрім вже існуючих розділів і показників, будуть додаватися нові. Наприклад: водні, лісові ресурси, надра по кожній громаді і за видом власності. Система міститиме не просто окремі цифри по сферах, а й аналітику, щоб можна було зрозуміти, про що ці цифри говорять. Система також міститиме й рекомендації, які кроки необхідно зробити, щоб покращити ті чи інші показники розвитку громад», — сказав В’ячеслав Негода.

За словами В’ячеслава Негоди, система, окрім статистичних даних, міститиме аналітику, висновки та певні пропозиції, якщо такі потрібні будуть для покращення ситуації в тій чи іншій сфері громад чи окремо взятої громади.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.