На Чернігівщині покинуте село майже зникло з мапи України

Село Степове Прилуцького району, що на Чернігівщині, на межі зникнення з мапи України. Нині до села доїхати можливо, лише у супроводі жителів навколишніх сел чи знавців дороги, оскільки жоден знак не вкаже напрямку до села. За аналітичними даними Zemliak.com станом на 19 листопада 2022 року село занесене до списку, як мертве, село-привид.

Про це пише Катя Капустіна, головний редактор Zemliak.com. у матеріалі Село-привид Степове | Талалаївська громада на Чернігівщині.

Повалені хати, захаращені подвір'я, зарослі чагарників зустрінуть мандрівників. За словами Каті Капустіної, до Степового залишилась стара дорога, на якій колись був навіть асфальт і яку нині Карти Google називають «невідомою дорогою».  До речі, зараз цю дорогу чистять від снігу допоки є асфальт, далі — треба пробиватися самотужки.

«Нині, як і раніше, доїхати в Степове можна залишками цієї дороги від траси Н07 Київ — Суми — Юнаківка через Харкове і Новоселівку»,  — ідеться в матеріалі.

В давні часи в селі була зупинка громадського транспорту, біля неї — місцевий сільмаг. Також розташована була восьмирічна школа, від якої зараз, залишились тільки стіни. 

Як повідомляє Катя Капустіна, раніше село входило до Харківської сільської ради з центром у селі Харкове, але після затвердження нового адміністративно-територіального устрою стало частиною Талаївської селищної громади в складі старостинського округу на базі колишньої сільради.

Зазначається, за даними Державного реєстру виборців, у селі станом на початок лютого 2022 року було офіційно зареєстровано 0 (нуль!) осіб. Однак, як кажуть очевидці, ще років 20 тому тут проживали близько до 40  людей.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.