У селі Плоске залишилось всього 4 людини

Село Плоске Козівської селищної громади, що на Тернопільщині, на межі вимирання. За даними Державного реєстру виборців, у селі зареєстровано 7 людей, за словами свідків, тут мешкає всього 4 людини.

Про це ідеться у сюжеті 5 каналу.

Ледь виглядаючі дахи від зруйнованих будинків можна розгледіти в зарослях бур'янів та кущів. Замість стежки суха трава, замість подвір'я — дерева. Зрозуміти, що колись тут було село, можна по дорожньому знаку з назвою Плоске. На обійсті ростуть лише хащі. Ані огорожі, хати чи господарських будівель не залишилося, усе розібрали.

«Колишні мешканці Плоского кажуть, що правильна назва села Плоска, але в радянські часи його перейменували. Нині лише 4 людини проживають в селі. Жінки вправляються з господарством, мають корову та обробляють городи», — ідеться в сюжеті. 

З  колишньої школи місцевий фермер зробив свинарню, завдяки чому до села взимку прогортають дорогу. З цивілізації лишилась тільки електромережа, вода в криницях, немає ні магазину, ні транспортного сполучення. 

Команда аналітиків сайту Zemliak.com на основі інформації з Державного реєстру виборців Україні порахувала, станом на 30 листопада 2021 року в області всього 4 села, у яких зареєстровано… 0 жителів.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.