На Волині від села залишилась лише вулиця

Село Наврятин, що на Волині, зовсім відсутнє на сучасній мапі Володимир-Волинського району. Це навіть не зовсім село, а вулиця, що від нього залишилась. 

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

Такого населеного пункту, як Наврятин, вже не існує, лише вулиця Наврятинська, на якій всього 12 хат, і тільки у 8 живуть люди, та й то у 4 — одинокі. Найближчий магазин за 2 км. Не було в селі магазину, школи та клубу.

«Важко і перерахувати, скільки людей мешкало у Наврятині в повоєнні роки. Жили великими родинами, ріднилися з людьми із Сельця та Житанів, а також з інших близьких сіл. Чомусь більше схилялися до Сельця. Діти ходили в селецьку школу», — каже корінна мешканка села.

Раз або два на тиждень у Наврятин приїжджає поштарка. Розносить пенсію, платіжки за комірне і свіжі газети. Село Наврятин розташоване на перехресті доріг до декількох сіл. Саме вулиця Наврятина стала дорогою, яка сполучає Житані, Селець, Хмелівку, Хмелів. 

Станом на початок листопада 2021 року в Україні існує 542 «мертві» села, де офіційно немає жодного зареєстрованого жителя.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.