На Вінниччині покинуте село на межі вимирання

Село Козаківка, що у Немирівській міській громаді на Вінниччині, на межі вимирання. Тут немає ані медпункту, ані школи, ані пошти, ані церкви, ані магазину, де можна купити хліб. За даними Державного реєстру виборців, у селі Козаківка зареєстровано всього 3 людини.

Про це стало відомо з відео на youtube-каналі Автомайдан Вінниччина.

«В покинутому селі живуть, щоб померти. А разом з останніми людьми помре і саме село. Одна з останніх жительок тримає корову, а жінці майже 80 років», — ідеться у сюжеті.

За словами очевидців на папері у Козаківці живуть 24 людини. У червні 2020 року село приписали до Немирівської міської громади. Та насправді, крім кількох стареньких, що живуть ще у батьківських хатах, у Козаківці вже нічого і немає. 

Колись, у селі було близько 50 хат. Нині замість них поле, суцільне розоране поле навкруги, та сади, в яких на голих гілках дерев не зірвані яблука а у вікнах пустих хат покинуті дитячі іграшки. 

Станом на початок листопада 2021 року в Україні існує 542 «мертві» села, де офіційно немає жодного зареєстрованого жителя.

Команда аналітиків сайту Zemliak.com на основі інформації з Державного реєстру виборців Україні порахувала, нині на Вінниччині є 15 сіл, у яких зареєстровано… 0 жителів.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.