Від села Юріївка залишився лише мертвий хутір

Хутір Юріївка, що в Сновському районі, нині оповитий мертвою тишею: покинуті будинки і кладовище посеред лісу. В одному з таких будинків оселився невідомий чоловік.

Про це ідеться в сюжеті ЧеЛайн.

Кілька десятиліть тому тут жило близько півсотні людей. Школи, дитячого садочка, лікарні та іншої інфраструктури не було — навчатися діти ходили в сусідні села через ліс. Дорослі працювали в колгоспах. 

«Зараз Юріївка — покинутий хутір. Про те, що колись тут вирувало життя, нагадує з десяток розвалених хат. На хуторі збереглося кладовище. На околицю хутора щоліта приїжджають пасічники»,  — кажуть свідки.

Хутір Юріївка вже відсутній на карті, адже він схований у лісових нетрях за кілька кілометрів від цивілізації. На жаль, доля Юріївки вже вирішена — як і сотні інших хуторів по Україні. Цей населений пункт залишиться тільки в людських згадках. А на території, яка була домом для десятків людей, ростиме ліс і гулятимуть вітри.

Команда аналітиків сайту Zemliak.com на основі інформації з Державного реєстру виборців Україні порахувала, що нині на Чернігівщині є 53 села, у яких зареєстровано… 0 жителів.

По темі:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.