Третина українців не підтримує передачу земель громадам — Негода

Передача земель до комунальної власності не задовольняє більше третини опитаного населення України: 35%  — не підтримують, 37% підтримують таке рішення, а ще 28.5% не визначилися зі своєю думкою. 

Про це розповів В'ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України, під час презентації результатів Всеукраїнського соціологічного дослідження «Децентралізація та реформа місцевого самоврядування» в рамках Всеукраїнського форуму на тему «Актуальні питання розвитку громад».

Як стало відомо, найбільше підтримують реформу мешканці Західної України. Серед опитаних 49,2% підтримали передачу. Водночас, на Сході 43,7% категорично протилежної думки. Опитування проводилося методом особистих інтерв’ю з респондентами в домогосподарствах, де вони проживають.

«Будь-яка тривала в часі реформа втрачає динаміку і ризикує втомити людей. Тим більше, протягом тривалого часу думки у людей змінюються. Але соціологічні дослідження показали інше — високу підтримку децентралізації, як і в минулі роки, і високий рівень обізнаності в питаннях цієї реформи. І те, що децентралізація найбільш цінується українським суспільством, вселяє оптимізм», — сказав В’ячеслав Негода.

Як відомо, всі землі та земельні ділянки за межами населених пунктів перейшли в комунальну власність громад із моменту набрання чинності Законом №1423 від 27.05.2021. 

Заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода підкреслив, що високий рівень підтримки населенням реформи на восьмому році її впровадження приємно здивував.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.