Голови громад зобов'язані підтримувати створення ТРО — закон

В Україні з 1 січня 2022 року стане чинним Закон №1702—ІХ «Про основи національного спротиву». З цього дня в Україні має з’явитись національний спротив — складова частина всеохопної оборони України. 

Водночас, голови рад взаємодіють в питаннях територіальної оборони з органами державної влади, органами управління, сили і засоби яких залучаються до виконання завдань територіальної оборони у відповідній адміністративно-територіальній одиниці.

Сільські, селищні та міські ради забезпечують у межах відповідних видатків місцевих бюджетів належне фінансування заходів національного спротиву місцевого значення та підготовки громадян України до національного спротиву, також популяризують участь в заходах національного спротиву.

«Грошове забезпечення для всіх військовослужбовців буде на рівні ЗСУ. Крім того, у громадян, які призиваються на службу за контрактом, залишається середньомісячна заробітна плата», — кажуть військові.

Водночас заходи з комплектування та забезпечення батальйонів матеріально-технічними засобами, озброєнням і військовою технікою проводять обласні військові комісаріати за рахунок коштів обласних бюджетів та благодійників.  

«Тероборонівці — це фактично ті люди, які першими мають стати на захист нашої території в разі військового вторгнення», — пояснюють військові.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.