Перекис допоможе знезаразити насіння перцю — експерти

Щоб виростити з розсади перець, попередньо необхідно знезаразити насіння — достатньо замочити його в розчині (3 мл перекису на 100 мл води) температурою 40°С на 10 хв, пише ГУ Держпродспоживслужби.

Для вирощування розсади перцю початківцям простіше та надійніше купити готовий грунт від перевіреного виробника. Самостійно можна приготувати поживну суміш з:

  • торфу
  • перегною
  • городньої та дернової землі
  • доломітового борошна — для розкислення торфу.

Насіння перцю проростає при температурі 25-27 ˚C. Коли сіянці проростуть, потрібно знизити градус до 13-15˚C. Так у рослин розвиватиметься сильна коренева система.

«Щоб уникнути недорощену або перерощену розсаду, варто розрахувати термін посіву насіння. Розсаду перцю висаджують у відкритий грунт у віці 55-60 днів»,  — радять експерти.

Поливати сходи рекомендується тільки з обприскувача теплою водою кімнатної температури. Полив потрібен раз на 3-7 днів, у міру підсихання грунту. Звичайно ж, у ящиках мають бути дренажні отвори, щоб уникнути застою води.

«Напередодні висадки розсаду добре поливають, щоб вона гарно прижилася. Рослини висаджують, переважно у другій половині дня, щоб за ніч вони могли зміцнити. У похмуру погоду можна висаджувати і вранці», — радять експерти. 

Зазначається, перці краще садити в окремі горщики або торф'яні таблетки. Якщо ж цього не було зроблено, пікірування робиться у фазі 2-3 справжніх листочків. При цьому важливо добре полити рослини перед процедурою.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.