В Україні створили унікальний сорт жимолості

Нещодавно в Україні офіційно зареєстрували новий унікальний сорт жимолості. Ягоди досить тверді, що дає змогу транспортувати їх для реалізації без ушкоджень.

Про це повідомляє Ягідник.

Компанія «Фрутек» зареєструвала права інтелектуальної власності на сорт жимолості голубої Світанок. Власник Олег Босий каже, що робота над виведенням сорту жимолості Світанок розпочалася 2017 року після відвідання симпозіуму в Канаді, присвяченого жимолості.

Зазначається, що під час вегетації 2021 року з рослини, що стала сортом Світанок, отримали близько 2,3 кг плодів, причому передбачається, що у повністю сформованих рослин товарна врожайність сягатиме щонайменше 3-4 кг плодів/кущ.

Світанок — це сорт середнього терміну дозрівання та значною мірою схожий на сорт Аврора. Його ягода середнього розміру й досить тверда, що дуже важливо, адже основна проблема товарного вирощування жимолості — те, що більшість сортів мають м’які і цим непридатні для торгового обігу плоди, які треба споживати відразу після збирання. Це дає можливість садівникові успішно транспортувати ягоди вигідно їх продавати.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.