На Вінниччині у селян хочуть забрати 300 га пасовищ

Іванівська громада, що на Вінниччині, може втратити свої пасовища  — 280 га землі. Одна адвокатська компанія викупила право на законні 2 га землі у студентів, заплативши їм по 500 грн.

Про це повідомляє Gazeta. 

«Міг би займатися господарськими справами, а змушений їздити на суди. З травня 2021 року боремось за пасовища громади. Адвокатська компанія закидала нашу громаду заявами про земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства», — розповідає Михайло ­Кулик, голова Іванівської сільської територіальної громади.

За словами посадовця, написано на пасовища для худоби 140 заяв, щоб отримати по 2 га з них. Документи нібито подали молоді люди віком 18-20 років переважно з Вінницької області. Є й з Генічеська, Дніпра, які навчаються в обласних вузах. Є двоє уродженців Молдови й Нікарагуа, які приписані у Він­ниці. 

«Я звертався кругом. І в Службу безпеки теж. З гніванським, тульчинським, турбівським головами громад разом їздили в Комітет аграрної політики у Верховній Раді. Нам обіцяли юридичний супровід. В нас є жителі громади й теж на це можуть претендувати. Але не пишуть заяви, бо там випас худоби. На 14 сіл маємо разом 432 га пасовищ і сіножатей. Якщо зараз віддати 280 га, у нас на всіх жителів лишається 152 га», — додав Михайло Кулик.

Зараз на голову громади пишуть скарги у прокуратуру. За словами чоловіка, адвокатська компанія не зупиниться на досягенні мети, так як вже зібрала земельний банк з 2 тис га землі,

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.