На Полтавщині бджолярка виготовляє крафтову продукцію

Тетяна Сенчук — пасічниця з Полтавщини, яка продовжує давню сімейну традицію: у її родині три покоління були бджолярами. У пасіки вже 2 напрямки виробництва: матковивідна справа та отримання різноманітних продуктів бджільництва. Виготовляють медові напої, різні медові суміші: мед з маточним молочком, мед з пилком, мед з прополісом та інше.

Про це розповідає Програма USAID-АГРО. 

Близько 10 років тому Тетяна Сенчук разом із чоловіком долучилася до сімейної справи. А 2018 року заснувала ТМ «Сімейна пасіка Сенчук», яка пропонує різні види меду та медових напоїв.

Під час кризи у зв’язку з пандемією, підприємиця почала працювати онлайн. Саме тоді, у найскладніший час, Тетяна почала навчання у Зимовій школі GESI, заснованій платформою Ukrainian Food Valley за підтримки Програма USAID-АГРО.

«‎Ми розширюємо межі збуту, вийшли в онлайн та тепер наш мед продається у магазині бджолярів у Полтаві. Впевнена, згодом вийдемо на полиці й великих ритейлерських мереж», — ділиться Тетяна.      

У плані виробників — нарощення об’ємів і вихід на експорт. 

«Хочу, щоб моя мрія створити сучасний сертифікований цех з відкачки меду, фасовки та переробки бджолопродуктів збулася. І над цим ми вже працюємо — побудували приміщення, закуповуємо обладнання, пройшла навчання із сертифікації HACCP, отримала нові знання у Зимовій школі GESI. Але ще є куди розвиватися», — додала Тетяна Сенчук.

Зимова школа GESI — це навчальна програма, розроблена Ukrainian Food Valley за підтримки Програми USAID АГРО, метою якої є підвищення продуктивності та операційної досконалості, масштабування виробництва та продажів продукції, підвищення стандартів якості та безпеки продуктів харчування, впровадження інновацій та міжнародних практик ведення агробізнесу в Україні.

Джерело фото: Facebook.

По темі: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.