В Україні зріс попит на натуральний мед

За підсумками 2021 року, внутрішнє споживання натурального меду вперше за останні 8 років перевищило обсяг експорту продукту за кордон.

Про це зазначив Валерій Курейко, бджоляр і співвласник ТМ «Знатний Мед», в підсумках медового 2021 року.

«Внутрішній споживач виграв конкуренцію із експортом: понад 50% медового врожаю залишилось всередині країни, але не на складах та у коморах, а в українського споживача на столі. Український споживач купує якісний продукт за достойною ціною, і цим підтримує усю галузь бджільництва», — додав Валерій Курейко.

Експерт додав, що насамперед, це сталося, в результаті проведення великої роботи з боку пасічників, а також розширення інформування населення з боку ЗМІ. 

«Українські бджолярі протягом кожного року розповідають покупцям про мед і його корисні властивості — через особисті продажі, сайти, сторінки у соцмережах та майданчики на маркетплейсах»,  — каже Валерій Курейко.

Зі свого боку, телебачення і інформаційні Інтернет-ресурси практично кожного тижня повідомляють різноманітну інформацію про мед. Особливо минулий рік, коли було досягнуто рекордного експорту меду з України у понад 80 тис. т, дав багато приводів для новин. 

По темі: В Україні існує дефіцит бджолопакетів.

Чимало медиків теж рекомендують використовувати мед та продукти бджільництва у комплексній терапії різних хвороб. І все це відбувається на фоні продовження пандемії Covid 19, що спонукала багатьох людей звернутись до традиційних та природних засобів захисту організму. 

На думку Валерія Курейко, позитивним чинником зростання внутрішніх продажів меду стало збільшення ціни на мед (нагадаємо, що воно відбулося, через несприятливі погодні умови, які негативно вплинули на розвиток бджолосімей). Адже пасічнику вигідніше продати 1 кг меду за 4-6 доларів США внутрішньому споживачеві, ніж за 2 долари оптовому закупівельнику. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.