На Миколаївщині колишня вчителька створила бджолину ферму

У селі Біла Криниця колишня вчителька Оксана Маринченко займається бджільництвом: продажем меду, бджоломатки, бджолопакети та селекцією породи бджіл «Українська степова». 

Про це повідомляє Kurkul.com.

У вільний від вчительства час Оксана Маринченко проводила на пасіці. А коли в рідному селі закрили школу, улюблене заняття почала трансформувати в бізнес. І сьогодні бджільництво — основний вид діяльності Оксани Маринченко, її пасіка складається з 90 вуликів.

СФГ «Оксанина пасіка» займається продажем меду, бджоломаток, бджолопакетів, але головною своєю справою Оксана вважає селекцію породи бджіл «Українська степова».

«Українська степова — унікальна порода бджіл (втім, кожна порода бджіл по-своєму унікальна), яка характеризується високою життєздатністю та гігієною. Вона ідеальна для наших умов. Але через ввезення інших порід була практично втрачено. Наразі ведеться робота з відновлення цієї породи», — розповіла Оксана Маринченко.

У найближчий час селекціонерка планує  перетворити стаціонарну пасіку на пересувну, кочівля сприятиме зміцненню якості бджоломаток породи Українська степова, збільшенню кількості сортів та обсягів меду. 

Крім того, Оксана Маринченко має намір вирощувати рослини-медоноси на власній ділянці, щоб нарощувати кількість бджолосімей, і мед для годування бджіл в зимовий період буде отриманий з власної ділянки, а не з основного врожаю меду.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.