До Кременчуцького водосховища планують випустити 40 тонн риби

В селі Рацеве у Дніпро в порту Адамівка Черкаського р-ну 3 грудня 2021 року випустили 6 т товстолоба. Мальків для зариблення закупили у Корсунь-Шевченківському рибному господарстві за кошти промислових рибалок. Зазначається, до кінця 2021 року до Кременчуцького водосховища запустять 40 т риби.

Про це повідомляє Суспільне.

«На це місце рибу запускають вперше за 3 роки. Витратили на мальків 60 тис грн», — розповів іхтіолог Олександр Жежеря.

Рибалки разом з інспекторами через спеціальні рукави випустили мальків у вільне плавання. Вселяють до річки 300 грамового товстолоба. Такого розміру він досяг за 2 роки.

«Таку вагу ми вибираємо, бо рибу тоді не зможе з’їсти хижак і вона швидше адаптується і в неї більші шанси що вона виживе, а вид такий риби вибрали, бо він біологічний очисник, він очищає нашу водойму», — зазначив  Олександр Жежеря.

Втім на цьому місці риба не зимуватиме, а попливе вище по течії. Рибалки які фінансують цю партію риби, не лише спостерігали за процесом, а й допомагали малькам дістатися води. 

Зазначається, протягом тижня інспектори знаходитимуться в районі зариблення. Риба злякана, тож її легко виловити навіть аматорам, позаяк ми знаходимось в районі промислового лову. Рибаки човнами можуть лякати рибу, і можуть її пошкодити. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.