У Кропивницькому підприємиця виготовляє медовий крем

Ірина Ткачук з Кропивницького створила виробництво десертів з меду, зокрема крем-мус, до складу яких входять  фрукти, ягоди, горіхи тощо. В асортименті мається більше 30 смаків.

Про це стало відомо з ефіру Українського радіо «Кропивницький». 

«Крем-мед — це мед збитий на спеціальному обладнанні. При цьому він не втрачає своїх поживних та корисних якостей. Збивають за певною технологією, за певними правилами, температурними режимами і тривалістю — його збивають сім діб», — повідомила авторка Ірина Ткачук.

Підприємиця отримала у спадок пасіку від свого діда. За словами Ірини, мед купували люди більш старшого покоління, а діти не зовсім розуміли цей продукт. Господиня прагне, щоб мед був цікавим і смакував саме дітям. Разом з Анастасією Войчук виготовляють фруктові та горіхові десерти на медовій основі.

Читайте також: Експерти розповіли, як підготувати бджіл до зими.

«Мене давно вабило бджільництво, але більш серйозно і конкретніше почала займатися цим після того, як дідуся не стало. У пригоді стали його записи, а також інтернет. Спочатку у мене це не виходило, було багато втрат, але ми відновлювали бджолосім’ї, розвивали. Потім прийшла така ідея, тому що ми продавали просто мед, а мені захотілося чогось цікавого і корисного, щоб люди побачили мед з іншої сторони», — каже Ірина. 

Зокрема, дівчата почали вигадувати незвичні солоні і гострі смаки. Зараз у них в асортименті більше 30 смаків: постійно щось ввоять нове, деякі смаки виводять, дивляться на попит, реакцію людей, беруть участь у ярмарках. 

По темі:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.