На Черкащині кондитерка виготовляє крафтові солодощі

Альона Юрчук живе у місті Черкаси та готує смачне крафтове варення за власними рецептами. Карантин і навчання у Школі крафтових та кондитерських виробників перетворили її хобі на перспективну справу.

Підприємиця поєднує всім знайомі з дитинства смаки із неочікуваними інгредієнтами: лимон-імбир, мандариновий мармелад, яблучний джем з корицею та селерою, повидло «Апельсиновий гарбуз», яблучно-цитрусове повидло, варення «П’яна вишня в шоколаді» та «Імбирна грушка».

Про це повідомляє Програма USAID-Агро.

Поштовхом до перетворення свого хобі на справу став карантин. Альона, як і багато хто в цей час, залишилася без роботи. 

Школа крафтових та кондитерських виробників додала Альоні впевненості, що вона іде правильним шляхом. Навчання принесло розширення і без того завжди цікавого асортименту продукції. 

«По завершенню вже першого модулю відкрила для себе соуси та використання ароматних трав у бакалії. Як результат — народилася серія джем-соусів: малина-тархун, смородина-базилік та цитрусовий джем-соус з мандарином, грейпфрутом та розмарином. Такі соуси смакують до м’ясних страв, гармонійно доповнюють сирну тарілку та й не менш смачні, коли додавати їх до десертів», — розповідає Альона Юрчук.

Згодом додалася серія квіткового варення та варення на фруктозі для тих, хто не вживає цукру. Зараз в асортименті більше 20 позицій.

За словами Альони Юрчук, вона мріє у майбутньому відкрити власну крамничку крафтових виробів. До цього кондитерка йде невеликими, але впевненими кроками — створила власну сторінку у мережі Facebook (Alena Yrchuk), Instagram (kraftove_varenia_ta_handmade) та створила власну спільноту у Viber, яка називається «Домашні солодощі». 

Джерело фото: Facebook. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.