На Львівщині родина виготовляє крафтовий патріотичний сир

У селі Підрясне, що на Львівщині, фермерське господарство «Гураль» виготовляє сир в патріотичних кольорах — синьо-жовтий.

Про це повідомляє wz.lviv.ua.

«Найбільшим попитом користується синьо-жовтий продукт, який ще на­зивають патріотичним. Виго­товляти його родина взялася три роки тому, на День Неза­лежності. Од­нак зараз обсяги згаданої продукції збільши­лися, адже люди все частіше купують її», — ідеться у повідомленні. 

Уже близько восьми років у селі Підрясне функціонує фермерське господарство «Гураль», назва якого походить від прізвища власника. Павло Ігорович разом із сім'єю, де підростає троє дітей, доглядають кілька десят­ків овець і кіз.

З молока власних тварин дру­жина Оксана Ігорівна ва­рить крафтові сири (м'які та тверді). Робить це без ферментів і заквасок — лише шляхом температурних режимів (нагрівання й охолодження).

Зазначається, отримати жовте забарв­лення допомагає куркума, що одночасно додає пухкос­ті. Синього ж кольору взимку й навесні досягають завдяки харчовим барвникам, а вліт­ку виручають чорниці.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.