Український мед споживатимуть на Близькому Сході

Українські виробники отримали можливість експортувати свій мед до ринку арабської країни. Тепер український продукт споживатимуть в Державі Катар.

Повідомляє про це Міністерство закордонних справ України.

«Катарський сертифікат створює нові економічні можливості для українських компаній, зокрема для нашого потужного продовольчого експорту. Ми продовжимо рухатися такими темпами», — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Мед до Катару, м’ясо та яйця до Японії, молочні продукти до Туреччини, дрібна рогата худоба до Кувейту — це перелік нових можливостей, які українські дипломати у співпраці з Держпродспоживслужбою відкрили для українського АПК лише за останні кілька місяців.

«Український мед відомий у всьому світі. Ми займаємо друге місце у світі як експортери цього смачного і корисного продукту. При цьому наші виробники поліпшують свої позиції», — зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Довідково: Міністерство закордонних справ України та Держпродспоживслужба спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів.   

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.