На Житомирщині сімейна ферма виготовляє сири з різнокольоровими пліснявами

Сімейна ферма на Житомирщині виготовляє різнокольорові сири, кожен з яких несе в собі окремий смак.

За словами фермерів, смак сиру формується через розуміння, чим треба годувати тварин, аби отримати якісне молоко для продукції.

Пише про це Glavcom. 

Власниця ферми Катерина Приходько розповіла, що сири з білою пліснявою дозрівають за 2-3 тижні. Натомість сири з блакитною пліснявою виготовляються здебільшого влітку і дозрівають до пів року, але є такі, що готові до вживання через 40 днів.

«Виготовляємо п’ять видів сирів з білою пліснявою, майже 10 видів — з блакитною пліснявою та один — із бреві бактеріями, який має різкий аромат і ніжну структуру. Наша крафтова унікальність у тому, що сири виробляємо в певну пору року, коли молоко має відповідну жирність та амінокислотний склад», — каже власниця сімейної ферми Катерина Приходько.

На фермі, за словами власниці, утримують корів породи Джерсі та англо-нубійських кіз. Тварини не привезені, а вирощені в Україні й адаптовані до тутешніх умов. Ці породи обрали, бо саме їх молоко підходить під виготовлення крафтових сирів.

«Ми зароджуємо культуру сироваріння й хочемо дати нашим сирам смак Полісся не тільки з того, чим харчуються наші тварини, а й естетичними назвами сирів, наприклад, у нас є «Квітка папороті». 

Власниця ферми зауважує , що сир з білою пліснявою краще вживати вранці на сніданок, бо він більш ніжний. Натомість сир із блакитною пліснявою підходить на вечір, і споживати його варто після основного прийому їжі як десерт. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.