Українці стали більше купувати меду через інтернет

За попередні роки в Україні головним каналом був оптовий продаж меду-сирцю у 200-літрових діжках за кордон. У 2021 році ситуація кардинально змінилася. Цьому сприяло не лише збільшення попиту під час пандемії, а й розвиток Інтернет-торгівлі, повідомляє Zemliak.com.

За словами Валерія Курейко, співвласника ТМ «Знатний Мед», такі великі майданчики, як PROM.ua, ROZETKA.ua, OLX.ua та інші маркетплейси, відіграють ключову роль, надаючи можливість широкому колу споживачів купувати натуральний мед у будь-якій тарі — від скляної баночки 100 мл до пластикового відра 10 літрів і більше.

«Можливість замовити мед через інтернет протягом всього року у будь-який день і час та отримати його поштою в будь-якому куточку України призвело до суттєвого зростання продажів цього продукту. Інтернет-торгівлею займаються сьогодні не менше 10 тис. пасічників», — вважає Валерій Курейко.

Ранше Zemliak.com повідомляв, що за 2021 рік суттєво зменшився експорт українського меду за кордон: за даними Міністерства статистики України, експорт меду за січень-жовтень 2021 року склав 40,9 тис. т, тоді як у минулому 2020 році він сягнув рекордної цифри — понад 80 тис. т. 

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.