На Тернопільщині селянин створив медовий кооператив

У селі Голгоча, що на Тернопільщині, працює найпотужніший сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Бджолиний край», який об’єднав 28 пасічників. Засновником став Ігор Буцик.

Про це стало відомо від ШоТам.

«Щоб стати членом нашого кооперативу, не існує особливих вимог. Приймаємо всіх, хто прагне займатися пасічницькою справою та вміє подбати про власні бджолосім’ї й, звісно ж, готовий допомагати одне одному», — каже Ігор Буцик. 

Кооператив спеціалізується не лише на викачуванні меду, а й на виготовленні солодкої продукції. Вже тепер продають різні сорти меду, бджолину пергу, прополіс, пилок у меді, забрус, крем-меди. З-поміж іншого пропонують покупцям «Медовий айсберг» — стільниковий мед, залитий медом.

У найближчому майбутньому планується створити центр меду, де працюватимуть наймані працівники. Це буде цех з надання послуг з відбирання, фасування і переробки меду, а ще лабораторія з контролю якості меду і бджолопродуктів.

На даний час Ігор Буцик активно впроваджує в життя різні проекти, пов’язані з бджільництвом, бере участь в навчаннях, вдосконалює свої знання та навички, виводить продукцію СОК «Бджолиний край» на міжнародний рівень.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.