На Кіровоградщині родина виготовляє медовий глінтвейн

Родина Кудрів із міста Мала Виска, що на Кіровоградщині, займається бджолярством декілька поколінь. Зазначається, унікальність родини в тому, що вона готує і крем-мед «Глінтвейн».

Про це пише ШоТам.

Мед має своїх фанатів по всій країні. Українці скуповують на виставках та замовляють через мережу смаколики. А ще вони роблять такі цікаві штуки, як гарбузовий і лавандовий крем-мед.

«Пропонуємо нашим українським покупцям новий для нашої країни продукт — крем мед. Це купаж натуральних медів, але з більш ніжним смаком та текстурою. Десерт готується за спеціальною технологією, за якою особливим способом і при різних температурах у приміщенні ретельно збивається. Під час цього процесу руйнуються кристали в структурі меду і він насичується киснем. В результаті мед набуває в’язкості крему та має жовтий або молочний колір. Всі корисні властивості меду залишаються незмінними», — розповіла Ірина.

Асортимент «Бджола і Ше» різноманітний — це і меди, крем меди, лікувальні настоянки з воскової молі та підмору бджолиного, воскові свічки, обніжжя бджолине, медові цукати з ягід, фруктів та овочів, цукерки із сухофруктів, горішки з сухофруктами та акацієвим медом, прополіс, медові напої.

«Частина пасіки лишається протягом року в лісі, а більшість кочує за збором акацієвого, липового і квіткового меду», — говорить Ірина Кудря, господарка пасіки.

Наприклад, акацієвий мед збирають за 200 км від дому. За ним прямують аж до Кременчуцького водосховища. 

Мистецтво роботи з кочовими пасіками передається від батька до сина. Тож назвали бренд на честь байки українського філософа Григорія Сковороди — «Бджола і Ше». 

По темі: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.