На Київщині село на межі зникнення

Село Старосілля, що знаходиться за 8 км від ЧАЕС та за 15 км від колишнього райцентру — міста Чорнобиль, на межі зникнення. Серед лісів та галявин, не дивлячись на те, що покинули люди його понад 30 років тому — живе історія. 

Про це пише Slavutich.ua. 

В Старосіллі до аварії на ЧАЕС мешкало 145 селян. Було 94 двори, працював сільський клуб, магазин (лавка) і пункт прийому молока від населення. Село підпорядковувалось Зимовищенській сільській раді. Село в один день залишилось без людей.

«На вулицях можна побачити залишки плетених парканів, обплетені стіни  будинків, прості  пристрої для домашнього господарювання й вжитку. Будинки в селі майже  всі дерев'яні, деякі стріхи ще й досі вкриті соломою», — пише видання. 

Відвідування Старосілля не входить до офіційно затверджених маршрутів, але є села, які можна відвідати, офіційно потрапивши до зони відчуження. А це мертве село доступне лише на фото. 

Команда аналітиків сайту Zemliak.com на основі інформації з Державного реєстру виборців Україні порахувала,нині на Київщині  є 8 сіл, у яких зареєстровано… 0 жителів.

Джерело фото: Facebook.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.