На Херсонщині виноградарі об'єднались для спільного бізнесу

Дві родини виноградарів з міста Берислав у Херсонській області — Стародубцеви та Копили — об’єдналися в групу виробників та працюють разом вже 8 років. На земельній ділянці площею 2 га неподалік від Каховського водосховища знаходяться насадження столових сортів винограду: Лілія, Преображеніє, Аркадія, Забава та інші. 

Про це повідомляє UHBDP. 

Завдяки грантовим коштам від Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP підприємці придбали трактор 5244 НРХ і навісне обладнання: причеп, грунтофрезу та оприскувач. 

«В сезоні 2022 року грантове обладнання дозволить значно прискорити обробіток землі, збільшити площу під виноградними насадженнями та знизити собівартість продукції за рахунок економії трудових ресурсів», — ідеться у повідомленні.

Сергій Копил займається вирощуванням винограду вже понад 10 років, запропонував об'єднатися, щоб можна було полегшити працю на господарствах, зменшити витрати та отримувати якісний врожай.  

Об'єднавшись, виноградарі почали  формувати товарні партії та змогли надавати необхідний обсяг готової продукції, який затребуваний покупцем на ринку. 

Завдяки канадському проекту UHBDP виноградарі з міста Берислав пройшли навчальні курси з розвитку бізнесу від ізраїльських спеціалістів та в Інституті виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова, вдосконалили знання по догляду за виноградом, дізнались про нові більш рентабельні та врожайні сорти та почали їх впроваджувати на своєму господарстві.

По темі: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.