На Херсонщині ягідники отримали грант від UHBDP

Сім’я Тертичних з Херсонщини вже багато років займається вирощуванням суниці садової як у відкритому грунті, так і в теплицях. У 2021 році ягідники отримали грантове обладнання від Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP — холодильне приміщення з устаткуванням, яке дозволяє охолоджувати продукцію з поля і потім цю продукцію поставляти у торгові мережі.

Про це стало відомо від UHBDP. 

Нова холодильна камера розміщена в полі та дозволяє одночасно охолоджувати до 5 т продукції при температурі від 8-14°С.

«Це безумовно дуже вигідна та перспективна ніша реалізації, але і вимоги для постачальників завжди високі: терміни поставки, вимоги до якості, цілісність ягоди,  необхідність постачання саме охолодженої продукції, яка довше зберігає товарний вигляд на полицях магазинів», — зазначили ягідники.

Виробники мають свої налагоджені канали збуту та, як і усі фермери-суничники, із року в рік стикаються із проблемою збереження цілісності ягоди при поставках на торгові точки.

Приблизно з грудня місяця холодильне устаткування планується використовувати для зберігання розсади на наступний рік. Розсада буде зберігатися замороженою при температурі — 10°С.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.