Для вирощування буряка рекомендують сорт Юліс

Сорт столового буряка Юліс рекомендовано для вирощування в усіх зонах України і для застосування у господарствах різних форм власності й господарювання та у приватному секторі. Сорт середньостиглий з вегетативним періодом 95–100 діб. Урожайність коренеплодів 57-59 т/га, товарність 95-97%, повідомляє Zemliak.com.

«Від інших сортів відрізняється холодо-жаростійкістю, стійкістю проти хвороб та вмістом корисних речовин. Вихід коренеплодів після зберігання 85-87 %. Вміст у коренеплодах сухої речовини —18-19 %, загального цукру —11-13 %, бетаніну — 352 мг/100 г», — повідомили експерти. 

Сорт перевищує вихідну форму за вмістом бетаніну на 154,5 мг/100. Дегустаційна оцінка 4,8–5,0 балу. Вага коренеплоду — 220–230 г. Форма поздовжнього розрізу — округла з темно-червоним кольором шкірки, діаметром 8-10 см. 

Листкова пластинка — інтенсивно зеленого кольору з антоціановими жилками. Забарвлення м’якуша — червоне з бордовим відтінком з ледь помітними кільцями. М’якуш — ніжний, соковитий. 

Сорт пройшов кваліфікаційну експертизу та занесений до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, у 2020 році, створено методом індивідуального добору з гідридної популяції Globo-2 х Красний шар за комплексом цінних господарських ознак науковими співробітниками Інституту овочівництва і баштанництва НААН.

Читайте також: 

Кавова гуща підійде як добриво для розсади

Експерти нагадали, як вживати буряк при діабеті

Ціна на буряк продовжує рекордно зростати

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.