У громадах стартувало навчання щодо розвитку стратегій

Розпочалась серія семінарів для представників 96 тергромад, відібраних на конкурсній основі для отримання експертної підтримки Програми «ULEAD з Європою / ULEAD with Europe», повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.  

Учасники отримали можливість ознайомитись з принципами стратегічного планування місцевого розвитку, які допоможуть їм у розробці та реалізації стратегій громад. 

«Ми цінуємо експертну підтримку, яку надають Партнери з розвитку, зокрема, у межах Програми «U-LEAD з Європою». Переконаний, завдяки такій співпраці наприкінці року ще 96 громад матимуть розроблені стратегії. Водночас, хочу нагадати, що у держбюджеті на 2022 рік передбачено понад 60 програм і субвенцій. Мінрегіон зі свого боку працюватиме над розширенням фінансових інструментів для стимулювання розвитку територій», — зауважив Іван Лукеря, заступник Міністра розвитку громад та територій.

Також Іван Лукеря зазначив, що таке навчання — фундамент для підготовки якісних проєктів регіонального розвитку та економічного зростання. Тому громадам дуже важливо навчитися ефективно планувати свій розвиток та ефективно використовувати наявні можливості.

Зазначається, у Мінрегіоні створили методичні рекомендації для територіальних громад щодо розробки, реалізації, моніторингу та оцінювання власних стратегій розвитку.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.