Близько 63% українців вважають децентралізацію потрібною реформою — Негода

Більше половини населення України — 63% опитаних — вважають реформу децентралізації потрібною.

Про це розповів В'ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України, під час презентації результатів Всеукраїнського соціологічного дослідження «Децентралізація та реформа місцевого самоврядування» в рамках Всеукраїнського форуму на тему «Актуальні питання розвитку громад».

«У цьому році порівняно з минулим роком на 4% збільшилася кількість людей, які вважають потрібною реформу децентралізації. І таких громадян загалом в Україні тепер 63%», — зазначив міністр.

При цьому, як сказав урядовець, на початку реформи децентралізації в 2015-2016 році кількість громадян, які її підтримували, складала лише 15%.

В’ячеслав Негода також додав, що рівень обізнаності в адміністративно-територіальній реформі складає вже 83%.

Одним із аспектів опитування була спроба вияснити очікування українців від децентралізації.

Зазначається, що 58% резидентів очікують зменшення корупції. Також 42% респондентів — поліпшення послуг та ще третина опитаних, 32%, сподіваються на покращення благоустрою у своїх громадах. 

«Майже половина населення України незадоволена якістю наданих послуг. Тому люди сподіваються, що якість послуг покращиться», — додав В'ячеслав Негода.

Також В'ячеслав Негода зазначив, що неочікуваним результатом виявились 86% громадян, які вважають, держава повинна забезпечити моніторинг законності рішень місцевого самоврядування.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.