Кожна громада отримала власну онлайн-картосхему

В Україні створили загальнодоступні онлайн-карти кожної громади. Це дозволить громадам ефективніше управляти територією, інвентаризувати майно та ресурси, а також більш ефективно планувати власний розвиток. 

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.

«В умовах децентралізації кожна громада має орієнтуватися на розвиток та примноження потенціалу, власні межі та можливості. З цією метою Мінрегіон разом із партнерами розробили картосхеми для кожної громади, яка стане добрим інструментом для стратегічного планування. Це, зокрема, дозволить більш ефективно планувати розвиток території, ефективніше управляти нею та якісно провести інвентаризацію майна», — зазначив В’ячеслав Негода. 

Заступник Міністра також наголосив, що картосхеми не визначають юридичних меж громад, їх встановлення — наступний крок, який буде зроблено спільно з Держгеокадастром.

Раніше Zemliak.com повідомляв, що на Публічній кадастровій карті додався новий шар — «Межі об’єднаних територіальних громад». Інформація буде корисною для власників земельних ділянок, розробників документації із землеустрою, органів державної влади та місцевого самоврядування. 

Також, громади у 2022 році отримають близько 132 млрд грн, які будуть спрямовані на розвиток соціальної, комунальної та дорожньої інфраструктури.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.