На Хмельниччині запрацювала перша в області ферма креветок

У селі Гвардійське, що на Хмельниччині, запрацювала перша в області міні-ферма з вирощування креветок. Засновницею стала Світлана Коваль місцева жителька.

Про це стало відомо з сюжету Суспільного.

Жінка чотири роки тому втратила роботу й шукала варіанти самозайнятості. Каже, була ідея вирощувати равликів, але креветки перемогли у співвідношенні витрат і догляду. Перед запуском Світлана з родиною заготовила провізію для креветок.

«Кропиву заморозили, гарбуз, що кашу варити. Вони всяке їдять. Малька риби ми наловили і теж заморозили, гриби. Чоловік з сином намили мотиля на ставку», — розповіла жінка.

Купівля басейну разом з обладнанням для нього і кормом в гранулах для креветок на 4 місяці коштувала 14 тис грн. Починала Світлана з 650 штук малька. Першу партію живих креветок родина здала товариству і закупила 700 штук малька на наступне вирощування.

«Здаємо ми її від 20 г до 35 — за 1000 грн, а вже якщо 50 г має одна креветка, то по 1,5 тис грн. Веземо ми її тільки живою, з аерацією. Звідти ще взяли малька», — розповіла жінка.

Зараз у басейнах родини Ковалів – мальок та середня креветка виду макробрахіум розенберга або гігантська прісноводна.

У планах Світлани Коваль та її родини — розгортання промислових масштабів вирощування креветки. А ще жінка мріє відкрити ферму страусів та дегустаційну залу для частувань стравами з креветок та страусиних яєць.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.