Фермерка з села Георгіївське виготовляє ягідні джеми

У селі Георгіївське, що на Запоріжжі, фермерка Валентина Хлєбіна займається ягідництвом: вирощує черешню, абрикоси, груші, яблука, суницю садову, малину та створила компанію Sweet jam. Підприємство отримало грантове обладнання для переробки від Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва та нарощує виробництво.

Про це повідомляє UHBDP. 

Компанія Sweet jam розширює асортимент корисних фруктово-ягідних солодощів, а виробники фруктів та ягід села Георгіївське та інших довколишніх сіл отримають новий надійний канал збуту своєї продукції. 

«Ми почали в домашніх умовах переробляти свою сировину на джеми та варення. Коли наше хобі перетворилося на бізнес, постало питання про розширення. Вирішили об’єднатися у вирощуванні та реалізації з родинами Литвиненків і Бутів», — розповідає Валентина Хлєбіна.

Нове обладнання, а це: сушарка, індукційні плити, морозильна камера, дегідратор, духова шафа, овочерізка, подрібнювач – дозволить розширити асортимент «Sweet jam». Виробники планують створити лінійку продукції для тих, хто дотримується правильного способу життя, наприклад, варення та джеми без цукру, фріпси, пастилу, сушені ягоди та фрукти.

Фермерка вважає, що переробка підвищує рентабельність бізнесу, дозволяє розширити коло покупців, вийти на нові ринки збуту.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.