Сільські підприємці можуть надавати послуги без РРО

У четвер 23 грудня 2021 року на черговому засіданні, Уряд  звільнив підприємців, що здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості, від обов’язкового застосування касових апаратів, при умові не перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій (167 розмірів мінімальної заробітної плати).

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Рівень доходів підприємців в селах значно менший, ніж в містах, а в умовах карантинних обмежень він ще більше знизився. Витрати на придбання РРО стануть для них додатковим фінансовим навантаженням, що матиме негативні наслідки для бізнесу», — ідеться у повідомленні. 

В той же час, використовувати програмні касові апарати, як альтернативу, не всі з селян можуть через нерівномірне покриття швидкісним Інтернетом або його відсутність в селах. Тож Уряд вирішив підтримати таких підприємців, щоб вони не закривали бізнес і не звільняли своїх працівників, та надати їм можливість не застосовувати у своїй діяльності РРО.

Раніше, Zemliak.com вже повідомляв, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 затверджено Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

По темі: В селі надання послуг можливе без РРО — постанова.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.