Бізнес на креветках можна почати з 1 000 доларів

Інвестиції для початку креветкового бізнесу зазвичай стартують від $1 тис.

Про це розповів керівник компанії «Українська креветка» Олексій Слєпнєв, пише Асоціація « М’ясної галузі».

Олексій Слєпнєв займається розведенням прісноводних креветок третій рік, з них півтора року виводить їх в промислових масштабах.

«Перших купив за кордоном і перевів на українське харчування. Зокрема, це кропива, листя салату і шпинату, гарбуз, гриби, яблука, огірки, кабачки, равлики, водорості, черв’яки, риба, каші тощо».

Фермер вибрав найбільшу прісноводну креветку в світі — Макробрахіум Розенберга. Це на 100% екологічно чистий продукт. Він має всі необхідні сертифікати.

«Ми постійно оновлюємо маточне стадо. Чотири місяці годуємо і здаємо. Тоді вони досягають 25-30 г ваги. Отримуємо три врожаї на рік, тому реалізуємо швидко. Це економічно дуже вигідно», — розповів фермер.

Зараз у нього сім промислових теплиць для розведення.

«Хтось вкладає 500 доларів, а хтось 50 000 доларів. Працює і так, і так. Чим більше ви інвестуєте, тим більше заробляєте. Що стосується моєї історії, то я зробив це на дачній ділянці. Крім того, ми власними руками збираємо і варимо все необхідне для утримання. На цьому вдається економити», — говорить він.

За словами Олексія Слєпнєва, вирощувати креветок вигідніше, ніж свиней. Фермер знає приклади переходу від одного виду діяльності на інший.

Також він має досвід експорту продукції за кордон і планує збільшувати обсяги виробництва.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.